Режимът на Реджеп Ердоган блокира мрежата "Ютюб", соъбщи "Евронюз". И на фейсбук може да му се случи същото, заплаши турският премиер.

Скандалното спиране на една от най-използваните социални мрежи в света става само една седмица след като на територията на съседката ни бе забранен "Туитър".

Този път блокирането е заради изтекъл разговор от секретно заседание на превителството, на което се обсъждал план за възможна интервенция в Сирия, която да бъде прикрита като отговор на военна провокация от страна на Дамаск, твърдят запознати със записите. Естествено Анкара официално нарече флашките от СРС-тата "манипулация"

Цензурата в Турция се затяга все повече само два дни преди местните избори в страна. "Това много ме безспокои. Щом сега правят такива неща, представям си какво ще стане, ако спечелят вота", цитира евротелевизията гражданин на Истанбул. Друга жена му приглася: "Тяхната цел е властта, те се подиграват с желанията и мнението на хората. Това е едно авторитарно управление".

Както е известно съд в Анкара обяви за невалидно решението да се блокира "Туитър", но властите има цял месец за обжалване, през това време мрежата естествено остава затворена