Съпредседателите на Патриотичния фронт (ПФ) Валери Симеонов и Красимир Каракачанов дойдоха днес в Министерския съвет за среща с премиера Бойко Борисов. Среща, необявена предварително и резултатът от която остана тайна, най-малкото поради очевидното нежелание на патриотите да разкажат за нея пред журналистите, отразяващи в този момент заседанието на кабинета.

Симеонов и Каракачанов прекараха над час в кабинета на Борисов като на излизане се опитаха да подминат медиите мълчаливо. На настойчивите въпроси за т.нар. ултиматум, който ПФ постави пред правителството, за да продължи да го подкрепя, лидерът на ВМРО подходи с общите обяснения за продуктивния диалог, който са провели с Борисов.

Както Клуб Z писа, след размириците в Гърмен, от Фронта изброиха 7 точки, по които правителството трябва да реагира до 1 юли като въвеждане на адресна регистрация, разрешаване на проблема с незаконното строителство, незабавно започване на работата по изграждане на възпиращата търсещите закрила у нас имигранти ограда по границата с Турция.

От ГЕРБ обаче неколкократно дадоха заявка, че ще се съобразят с препоръките на Венецианската комисия и няма да отварят за ремонт Изборния кодекс преди провеждането на местния вот тази есен. 

На въпрос как се разбрахте с Борисов по тази тема като ГЕРБ няма да подкрепят изменения в ИК, Валери Симеонов отговори мистериозно: "Вие от къде сте сигурни?".

След което двамата с Каракачанов се скриха в автомобила си и шофьорът ги избави от повече питания.