Симеон Милков, бивш кадър на движението СИЛА, а сега "ивент-мениджър" на "България без цензура", поиска от Нова тв право на отговор, защото го снимали на протестите в "Орландовци".

Младият мъж имаше активно участие навремето в обиколките на шоуто на ББЦ по ТВ7, появяваше се на протестите в Сливен, в София срещу Камен Ситнилски (уволнения бивш член на ВСС, б.р.), в тв участия на Бареков, но за всичко това го е движила само гражданската му съвест.

Милков каза, че е безработен и живее от парите на майка си, после каза, че тя е на 70 г., но пък бил от Велико Търново и навремето отишъл до Сливен, защото пътят е 35 лв., което не са пари. 

Той каза, че 35-те лв. за път, за да изрази гражданската си съвест са незначителни на фона на ягуара, с който видял сутринта, че Лора Крумова идва на работа. И което му направило "... много така грозно впечатление".

- Доста по-информиран сте от нас - отбеляза Виктор Николаев.

- Аз не претендирам да съм много интелигентен - отговори Милков.

- Знам - вметна Николаев.

Милков добави и че не е човек като Асен Генов или Антоанета Цонева, на които им плащат.

Той обясни, че се отделил от СИЛА, когато Алексей Петров започнал да дава пари, а появяването си в "Орландовци" определи като: "Бях на неподходящото място в неподходящото време". 

Запитан за Сливен, за протестите срещу Ситнилски, той апелираше да оставят ту Бареков на мира, ту протеста в подкрепа на Сотир Цацаров, а да се съсредоточат върху "Орландовци". Отказа да коментира и Цветан Василев, когото не познавал.

Все пак, запитан от водещата Цолова как тя може да се включи в протест в подкрепа на главния прокурор срещу негов опонент от ВСС, той каза, че е много лесно - има си събитие, което се организира във фейсбук, създава се група и така спонтанно се събират много граждани, фенове на Цацаров.

Относно "Орландовци" побоите били два и той се озовал в квартала, за да подкрепи няколко от жертвите, с които се познавал от брейк-денс формация.

"Озовавате се в ключови моменти на ключови места", отбелязаха водещите. На това Милков отговори, че си има конституционни права да си изразява мнението.

Той не се съгласи, че ролята му е да имитира буден гражданин и че не знае дали у нас има професия "протестиращ". Милков се чувствал не като провокатор, а като жертва. 

"Пожелавам ви да видите 50 мангала, въоръжени с тесли и с брадви и да ви питат за Николай Бареков, а не да ви питат какво ви се е случило", обърна се той към тв водещия.

По повод на това, че ББЦ е извадила 800 лв. за здравни осигуровки на единия от пострадалите от ромския побой, той коментира, че след като научил търсената сума, лично се обърнал "към моето ръководство, към това, от което си вадя хляба", и така те помогнали.

- Аз също съм съвсем нормален човек – каза Милков.

- Стана ясно - отбеляза Виктор Николаев.