ДПС са виновни за етническите конфликти в Гърмен и "Орландовци", смята лидерът на Патриотичния фронт Валери Симеонов. Тази своя теза той повтори в сутрешния блок на ТВ7 днес.

"ДПС просто разпалват конфликти и после се правят на умиротворители. В понеделник в „Орландовци” беше Камен Костадинов от ДПС в 9.30 часа. Тогава още вреше и кипеше. Мога ли да знам къде разпасани цигани ще надуят чалга?”, запита Симеонов.

Лидерът на Патриотите отбеляза, че партията му е против всякакво етническо противопоставяне, и че са направили призив за засилване действията на полицията.

"Само ДПС има интерес да разпалва. То съществува и паразитира точно върху това,” натърти отново Симеонов.

Според него именно Движението внушава на ромското население, че може да не плаща ток. И потвърди, че ПФ ще оттегли подкрепата си от властта, ако токът бъде увеличен.

"Поставихме 7 условия, които смятаме, че 7 месеца бяха забатачени. Имаме добро действие и новини по отношение на по-голямата част от тези искания. Следим събарянето на къщите в Гърмен. Ще има първите съборени къщи, с които държавата трябва да покаже, че има закони в България. Борбата с престъпността също – имахме две срещи с Бъчварова. Прави се реорганизация, за да се осигури и денонощно присъствие в циганските гета. До 1 юли ще бъде възстановена наклонената част на оградата на границата”, посочи Симеонов.