Шефът на кабинета на президента Росен Плевнелиев Екатерина Захариева коментира във фейсбук катарзиса на бившия служебен премиер Георги Близнашки, който от протестиращ срещу назначаването на Делян Пеевски еволюира до съветник на ДПС по конституционните промени.

Ето какво написа Захариева в социалната мрежа:

С учудване научих новината, че проф. Близнашки се е съгласил да бъде съветникът на ДПС във Временната парламентарна комисия за промяна на Конституцията. Не намирам причината защо човек, който беше противник на решенията и управлението на партиите в 42-рото НС, сега е яростен противник на промените в съдебната власт и се противопоставя на толкова нужната ни реформа в съдебната система.

Би било нормално професор по конституционно право да вижда крещящата нужда от реформа в сектора и то не някога, а сега и веднага. За мен не са ясни аргументите за решението му и със съжаление установявам разочарованието, което той поднесе на толкова хора.

Чета коментарите и мненията на хората по темата вече два дни и смятам, че проф. Близнашки дължи обяснение именно на тях. 

Качеството на правораздаването е от изключителна важност за всяка една сфера на обществения живот, а реформата в съдебната система има точно тази цел, затова не разбирам решенията и изказванията на проф. Близнашки от последните две седмици.