Голяма дупка отново се е отворила на столичния бул. „Черни връх”. Това е станало късно във вторник вечерта, съобщават от Столичната община.

Пропаднали са част от пътното платно и тротоара. Участъкът е обезопасен, а на мястото веднага са пристигнали полицаи, аварийни екипи към общината и кметът на район "Лозенец" Любомир Дреков.

„Целият участък е обезопасен. Още тази вечер (снощи - бел.ред.) фирмата изпълнител ще извърши укрепване на засегнатия участък с бетон. Поискала съм сутринта на терен да са експерти на „Метрополитен“, „Софийска вода“ и „Топлофикация“ и да започнат подробно обследване на целия участък. Паралелно с това ще поискам и външна експертна проверка от Университета по архитектура строителство и геодезия”, написа снощи във фейсбук столичната кметица Йорданка Фандъкова.

Фирмата-изпълнител щяла да извърши укрепване с бетон на засегнатия участък.

В началото на месеца голям кратер зейна по същия булевард, близо до новостроящата се метростанция в район "Хладилника". Новият засегнат участък е до този, който пропадна преди седмици, към тротоара в посока север.