Казах преди малко на премиера Дейвид Камерън, че ни трябва помощ, за да се справим с вълната от бежанци, заяви пред журналисти в Брюксел премиерът Бойко Борисов, цитиран от "Фокус".

Веднага след срещата си с британския премиер българският министър-председател се отправи към срещата на върха, на която ще се обсъжда бъдещето на Гърция.

„Знаете, че като преградиха Средиземно море, където блокадата е доста сериозна, миграционният натиск се насочи през сухопътната граница и съответно през България”, обясни на журналистите Борисов. 

После припомни, че по време на миналия Министерски съвет са дадени 30 милиона лева за съоръжения, за да се продължи това, което е било започнато от предишното правителство.

„Командироваме полицаи всеки ден по границите, харчим огромни пари и миграционният натиск става все по-голям и по-голям. Отново ще застъпя тезата (б.р. пред евролидерите) и преди малко го направих пред Дейвид Камерън, че ще трябва да ни се помогне и на нас”, подчерта премиерът. 

След разговора Камерън още не е реагирал. При предишната им среща преди месец в Рига британският премиер бе уловен да казва:

"Все още се възстановявам от прегръдките на Бойко" (I'm still recovering from my Boyko's hugs)

Разпространеното видео предизвика широк интерес в социалните мрежи.