Парагвай елиминира Бразилия и се класира на полуфинал на "Копа Америка", където ще срещне Аржентина. Последният четвъртфинал на турнира, игран на стадиона в Консепсион, Чили, бе решен с дузпи (4:3) след 1:1 в редовното време. 

"Селесао" поведе в 15-ата минута с гол на Робиньо, а в 72-ата Дерлис Гонсалес изравни. Двата отбора размениха по едно полувреме, но "гуараните" създадоха повече и по-чисти положения след антракта и не бяха далеч от пълен обрат.

На "Копа Америка" не се играят продължения след равенство в редовното време и така отново се стигна до 11-метрови удари, както ден по-рано в четвъртфинала между Аржентина и Колумбия (0:0 и 5:4).

"Златистите" пропуснаха в два опита, а "гуараните" веднъж, което предопредели бурната радост в техните редици. Последната дузпа реализира Гонсалес. Парагвай отстрани Бразилия и преди четири години на "Копа Америка" - пак с дузпи.   

Така след отпадането на шампиона Уругвай и на Бразилия, Аржентина остава големият фаворит в турнира на латиноамериканските нации, но "гаучосите" ще имат тежка задача срещу Парагвай. Другият полуфинал противопоставя домакините от Чили срещу изненадата Перу.