Състезанието в Испания този сезон се е превърнало в надпревара с три коня. И трите не се спънаха на този кръг и препускат към финала, но само един ще ликува накрая.

Първо „Барселона“ победи своя градски съперник „Еспаньол“ със съмнителна дузпа, реализирана от Лео Меси, който най-сетне успя да отбележи на стадион „Корнея“. Резултат: 1:0 за „Барса“.

После лидерът „Атлетико“ Мадрид взе едно от най-трудните възможни гостувания в Примера дивизион – в Билбао. „Реал“ и „Барса“ забавиха скоростта тук, но „дюшекчиите“ не намалиха скоростта – 2:1 над „Атлетик“ и пореден минимален, но много ценен успех за момчетата на Диего Симеоне. И поредният гол на Диего Коста през сезона.

За да не остане по-назад, и леко разсърден от двете поредни загуби в Ла Лига, „Реал“ Мадрид си го изкара на иначе симпатичния „Райо“ Валекано с 5:0 – с два гола на Гарет Бейл и един на Кристиано Роналдо; по един добавиха Мората и Карвахал.

Така в момента разликата между Топ 3 и четвъртия е 17 точки при седем оставащи двубоя до края. А на върха „Атлетико“ М продължава да води със 76, пред „Барселона“ с точка по-малко и „Реал“ с още две назад. Най-интересното тепърва предстои. Не само в Испания, а и в Европа - Трите коня са в Топ 8 и на Шампионската лига.