Антон Кутев бил изненадан от изваждането си от Изпълнителното бюро на БСП тази неделя. По време на пленума председателят на партията Михаил Миков предложи Кристиан Вигенин и Антон Кутев да напуснат бюрото, а младият Стефан Стефанов бе избран за член на ръководния орган.

Имахме различия с Михаил Миков и когато имаш различия с някого, по-добре си вземи някой на твоето мнение“, коментира в студиото на Нова тв Кутев.

Той каза, че Миков върнал БСП към автентичното ляво, но проблемът бил, че това не се показвало публично.

В съвременния свят е така – когато нещо не е медийно, то може да се окаже, че не съществува. Ако искаш да те има в съвременния политически свят, трябва да те има в медиите и то ясно.“

Кутев не присъствал на разговора за „подкупа“, но пък обобщи, че „няма политическа сила, в която да не се опитат да влязат големи икономически интереси“.

На мен пък никой никога не ми е предлагал подкуп за тези години“.

Кутев даде пример, че вместо БСП да говори за евентуалната приватизация на болниците, тя обсъжда скандали с подкупи. И даде пример за политическо говорене:

Това означава, че 10 хиляди души ще умрат тази година на стъпалата на болниците“, напомни за медийните си умения Кутев.

Бившият говорител на БСП директно нарече Делян Пеевски „представител на българската олигархия“.

„Тя участва във всяко управление, включително и в днешното. Същият този Пеевски пак продължава да е в парламента, продължава да прави същото, което е правил и досега“.

Според Кутев, тези същите хора продължават да управляват процесите в България. „Даже повече отколкото при БСП“.

Антон Кутев беше един от депутатите, които гласуваха „за“ избирането на Пеевски за председател на ДАНС. Още миналата година той обясни, че това било заради общо партийно решение, а пък планът бил Пеевски да стане министър на вътрешните работи и вицепремиер, а постът в ДАНС бил само първа стъпка.