В България жените са по-коректни от мъжете при изплащането на дългове, показва проучване на компанията за финансови услуги "ЕОС България", за което се твърди, че дълбочинно са интервюирани над 5000 мъже и жени. Но и при тях има крайности -  дамите от Варна най-трудно плащат дълговете си за разлика от техните "колежки" от Пловдив и Стара Загора, които се нареждат в графата "отличници" и най-коректни платци, показва изследването.

Като цяло най-много бавят плащания младите мъже и жени под 30 години. Друга характерна група на некоректни платци е тази на мъжете над 50 години. От "ЕОС България" обикновено те са които са заемали високи позиции преди кризата или са имали собствен бизнес, но при стагнацията на икономиката започват да имат сериозни финансови затруднения, които продължават и днес.

Зодиакалната връзка между връщането на дългове при жените показва, че лъвовете (б.р., по-скоро - лъвици), са сред най-лошите платци, докато "близначките" са най-изрядни с вноските. При мъжете раците са най-некоректни, докато стрелците връщат дълговете си навреме.