Проектът на работещият в Австрия български дизайнер Валентин Водев за сгъваем градски велосипед VELLO bike спечели награда Red Dot Award Best of the Best за 2015 г., съобщи сайтът edno.bg. Red Dot Award Best of the Best е награда, която се дава всяка година за продукти, избрани от цял свят. Те трябва да са произведени и представени през 2014 г. да имат високо ниво на иновация, качество и дизайн.

Колелото е отличено в категорията "Развлечение, спорт и активност", като според журито това е "прекрасен велосипед, който е идеален придружител за ежедневна употреба". Сред другите отличени с приза в съответните категории са смартчасовникът Apple Watch, спортният автомобил Mercedes GT, всъдеходът Volvo XC90, 

Топверсията на Vello bike - Speedster, е оборудвана с топкомпоненти като 10-скоростна система Shimano, състезателно кормило, интегрирани светлини Cateye, 20-инчови ръчно изработени капли и тежи 10,5 килограма. Специален магнитен елемент подпомага сгъването на велосипеда, като едновременно с това служи и за амортисьор. Speedster струва 1500 евро, но има и "бюджетен" вариант - Urbano, който струва 890 евро.