Тежка верижна катастрофа с три коли е станала рано тази сутрин на магистрала "Тракия" край Пловдив. Загинали са шофьорът на едната кола и дете в другата, съобщава бТВ.

9-годишното дете, което е загинало на място, е пътувало във "Форд" с австрийска регистрация, управляван от турски гражданин. Загиналият шофьор в другата кола е български гражданин. Карал е "Рено" със старозагорска регистрация. 

Сигналът за инцидента е подаден от телефон 112 малко преди 7 ч. тази сутрин. Инцидентът се е случил в платното по посока София, в района на надлеза за Карлово, около 125-ия километър. В момента там се извършват ремонти и движението е регулирано от знаци.

По първоначална информация на бТВ, вероятно заблуден от знаците, шофьорът на чуждестранния автомобил е преминал в платното с насрещно движение и се е блъснал челно с другата кола. Трети автомобил се е врязал в тях, като по него има само материални щети.

Най-вероятно в автомобила с австрийска регистрация са пътували гастарбайтери, които се връщали през лятото в родината си. Водачът на "Форд"-а и пътник от "Рено"-то са в тежко състояние с опасност за живота.

Движението в района е силно затруднено, но не е спряно. Вече се е образувало и задръстване.