По-голямата дъщеря на американския президент Барак Обама – Малия, отново работи като асистент на продукция. Тя е била видяна в нюйоркския район Бруклин на снимките на телевизионния сериал "Момичета" на HBO, съобщи Дарик, като се позовава на TMZ.

17-годишната президентска щерка ще работи през лятната ваканция. Миналата година тя също бе асистент на продукция, но тогава на сериала Extant на Стивън Спилбърг с Холи Бери в главната роля. Научнофантастичният сериал се излъчва по Си Би Ес.

Малия вече е признавала, че мечтае да работи в развлекателната индустрия и проявява подчертан интерес към филмите и телевизионните сериали. След като приключи работата си за Extant тя каза, че този опит е бил едно от най-силните преживявания в живота й.

Създаден и с основното участие на 29-годишната актриса и режисьор Лена Дънам, почти автобиографичният сериал "Момичета" хвърля насмешлив поглед към преживяванията, униженията и малките триумфи на група 20-ина годишни девойки в Ню Йорк. Той се излъчва по НВO от 2012 година. В момента се снима петият му сезон. Сериалът има две награди "Златен глобус", една "Еми", БАФТА и др.