"Гърция може да спре света, може да спре НАТО и ЕС", заяви проф. Михаил Константинов по Нова телевизия. Според него тези две организации били "глупаво устроени", тъй като решенията се вземат с пълно мнозинство, а това не било никаква демокрация.

Професорът смята, че Гърция може да се възползва от своя глас, за да блокира всякакви решения и така "да спре света". Той сравни нощното сиртаки в Атина след категоричното "Охи" на референдума с последната сцена от филма "Зорба Гърка". При нея след като въжената линия се срутва главният герой танцува традиционния гръцки танц.

"Проблемът не е Гърция, проблемът е инфлационният балон, който се натрупа в цял свят. В нетно отношение дългът на Великобритания и Франция е по-голям, американците всяка година печатат 3 трилиона финансови боклуци – без обезпечение", заяви проф. Михаил Константинов.

Той коментира ситуацията след гръцкия референдум в компанията на финансиста Владимир Каролев.

"Не очаквам сега след наглото държание на Алексис Ципрас и Янис Варуфакис с епитети като „терористи” да има благосклонен отговор от Европа. Вчера бившият белгийски премиер Ги Верховстад заяви, че само в песните има „money for nothing”. През 2010 година стана ясно, че Гърция е лъгала за дефицита си – не е бил 1-2%. Затова и съм „за” фалит на Гърция, защото и кредиторите трябва да си понесат отговорността, каза Каролев. 
 

Според него Атина не може да събори ЕС и че след новите преговори ще се стигне до споразумение с кредиторите.

"Тогава Ципрас ще трябва да започне реформи и същите тия, които танцуват сиртаки, ще скочат срещу него", каза икономистът.