Резултатът от референдума в Гърция е лош за България, но създава икономически възможности, от които трябва да се възползваме. Това коментира лидерът на ДСБ Радан Кънев в Добрич.

"В момента пред България и Румъния има огромни възможности. Това са единствените стабилни държави в цяла Югоизточна Европа. Вчерашното решение на гръцкия референдум затвърждава тази позиция. За България този резултат е лош, защото един изключително важен съсед - и геополитически, и икономически, се дестабилизира. Същевременно ние трябва да сме готови икономически да се възползваме от тази ситуация".

Това коментира Кънев в Добрич.

Според лидера на ДСБ, който е съпредседател на парламентарната група на Реформаторския блок, най-важният въпрос до края на лятната сесия на парламента е дали ще има мнозинство за приемане на първо четене на конституционните промени, свързани със съдебната реформа.

"Важният въпрос, с който ще се закрие този политически сезон, е дали ще има конституционно мнозинство по предложенията за промени в Конституцията. Това до голяма степен ще даде отговор на въпроса има ли изобщо в България отговорна политически опозиция, защото няма никакво съмнение, че без отключване на правосъдната реформа България не може да реализира шансовете си като стабилна европейска държава в доста размирния югоизточен район на Европа", коментира Кънев.

В Добрич той представи кандидата за кмет на Реформаторския блок в Генерал Тошево. Това е Георги Русев - бивш зам.-кмет и председател на Общинския съвет в града.