"Реал" (Мадрид) и "Порто" постигнаха споразумение за трансфер на легендарния испански вратар Икер Касияс, съобщи току-що в. "Марка".

След 16 славни сезона в испанския кралски клуб стражът ще отиде в съседна Португалия. Той спечели всичко възможно с "Реал" и с "Испания". С клуба той триумфира три пъти в Шамвпионската лига. А с националния отбор на Испания, чийто капитан продължава да бъде, стана два пъти европейски и веднъж световен шампион.

В петък Касияс (34 г.) ще бъде изпратен с пищно тържество на клубния стадион "Сантяго Бернабеу".

Подробности за трансфера му ще станат ясни до часове. Според слухове "Реал" ще му плати общо 15 милиона долара за напускането. Договорът му изтича след две години.

Още през пролетта на 2014 г. Икер Касияс загуби формата си. Той допусна елементарни голове и бе сред главните виновници за отпадането на Испания още в груповата фаза на световното първенство по футбол в Бразилия преди година. Агитката на "Реал" също загуби търпение и започна често да го освирква.

Българските футболни фенове можаха да видят великия вратар наживо на 1 октомври 2014 г. Тогава той пази за "Реал" срещу "Лудогорец" на националния стадион "Васил Левски" в София в мач от Шампионската лига. Испанците спечелиха гостуването си с 2:1.