"Спасителен план за Гърция още няма."

Това коментира премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Малко Търново, прева „Фокус” – Бургас. Той напомни, че днес е срещата на финансовите министри от еврогрупата, но предположи, че на съседите ни няма да им е лесно.

"Ако се стигне до решение, утре ще ни съберат за политическо решение дали може да има такъв спасителен план. Няма да им бъде лесно на гърците, както си мислеха. Защото ние ги чухме как викаха "Победа!" и в същото време, като сте победили, какви пари искате”, посочи Борисов.

Той припомни още, че "като победители" гърците искат 53 млрд. евро.

Борисов за пореден път каза, че са взети необходимите мерки за гръцките банки, които работят по българското законодателство. Той съобщи, че няма паника, не е нужно да има такава и хората оценяват това. „Още повече, че Европа казва, че при необходимост ще ни помогнат.”

"Над 3,6 млрд. лв. дадохме от Гаранционния фонд от бюджета за вложителите на КТБ . Няма съмнение, че сме се справили добре със ситуацията, така че съм благодарен на вложителите, че не се поддават на тези провокации”, каза премиерът.

На събитието по откриването на регионално депо за отпадъци присъстваха министрите Ивелина Василева и Десислава Танева, областният управител Вълчо Чолаков и бургаски депутати от ГЕРБ.