В диалога между ГЕРБ и ДПС нямало други политически знаци освен нормалните отношения по оста власт-опозиция. Така лидерът на ДПС Лютви Местан обясни вчерашното си присъствието редом до премиера Бойко Борисов.

"ГЕРБ е основният субект на властта, а ДПС е една от основните опозиционни партии", разясни  Местан, цитиран от радио "Фокус"- Пловдив.

Според него нямало други политически знаци - "било то за прекрояване на власт, или за бъдещи коалиции". 

От ДПС не можели да не признаят факта, че премиерът Бойко Борисов е откликнал на молбата на няколко техни кметове за ключово важни инфраструктурни проекти, с което се свързва развитието на тези общини, каза още Лютви Местан. 

„В същото това време съществува и разбирането, че в една нормална демокрация между властта и опозицията не следва да има непреодолими берлински стени”, каза Местан. „Властта и опозицията трябва да бъдат в диалог, особено по тези въпроси, които засягат националния интерес, или по теми със значим обществен интерес”, изнесе Местан кратка образователно-политическа беседа за отношенията власт-опозиция.

Затова било повече от естествено общини като Момчилград, с лоши социално-икономически показатели и смесено население, където условията за живот не са леки, да представляват сериозен интерес за политиците.

"В този смисъл е съвсем нормално вчера премиерът и председателят на една от основните опозиционни партии да прережат заедно лентата на един много важен за Момчилград обект – градското пречиствателно съоръжение", смята Местан. В това не бивало да се търсят самоцелно някакви политически знаци.

Местан разясни още, че силата на една партия, каквато е ДПС, се измерва и в това тя да бъде доблестна да признае положителните стъпки на политическите си опоненти.