Италианските клубове харесват Димитър Бербатов, но на 34 години той е твърде скъп за тях, твърдят италианските медии. Преди няколко дни имаше информация, че местният "Сампдория" има интерес към нападателя, след като на 1 юли "Монако" обяви, че няма да подновява договора му.

Заплатата му там, според френските медии, е била 290 000 евро месечно или по 3,5 млн. годишно. С тази заплата той не влиза дори в топ 100 на най-добре платените, но сумата явно е твърде висока за италианските клубове. 

Това остава все по-малко опции на Бербатов. Интерес към него проявяваха гръцкият "Олимпиакос", както и клубове от Катар и Саудитска Арабия. Но "Олимпиакос" се отказаха заради кризата в южната ни съседка, а бившият ни национал се стреми към европейски клуб. Той не крие, че предпочита да се завърне в английската Висша лига, стига да получи добра оферта. Още през зимата се заговори за интерес на британски клубове към Бербатов. Спрягаха се "Борнемут" и "Уест Бромич".

Но пък президентът на "Борнемут" Джеф Мостин има същия проблем като италианските клубове. Според него, ако 34-годишният стрелец акостира на "Дийн Корт", той ще развали атмосферата в съблекалнята, тъй като заплатата му ще бъде далеч по-висока от тази на останалите футболисти.