ГЕРБ имат нов кандидат-кмет за град Враца - Калин Каменов. Това съобщи зам.-председателят на партията Цветан Цветанов днес. 

Цветанов обяви, че Каменов е един от най-успешните ръководители на Агенцията за закрила на детето и сред най-добрите зам.-министри на спорта. Той заемаше втория пост и в служебния кабинет на Георги Близнашки. 

Каменов е нов кандидат за града. През 2011 г. ГЕРБ номинира Петя Аврамова, но тя загуби от сегашния независим, но подкрепен от БСП, Николай Иванов.

Преди дни партията съобщи, че номинира за втори мандат сегашния кмет на Пловдив Иван Тотев. Без изненади бе и кандидатурата в Благоевград - това е досегашният кмет Атанас Камбитов.

Калин Каменов е роден на 18 юли 1980 г. През 2006 г. завършва специалност "Право" в Югозападен университет ”Неофит Рилски” гр. Благоевград. През 2013 г. получава диплома от Българско училище за политика „Димитър Паница“ към Нов български университет. Завършил е допълнителни курсове от фондациите "Ханс Зайдел" и "Конрад Аденауер" в областите принципи на успешно управление, психология на личността, преговори и риторика.

От 2009 г. работи в Агенцията за закрила на детето като експерт, година по-късно става зам.-председател, а през 2012 г. заема председателското място. През последните години е създател или посланик на множество социални кампании за деца.

Ето и другите кандидати на ГЕРБ в областта:

Община Борован - Цезар Пенчев, лекар.

Община Бяла Слатина. - инж.Иво Цветков, досегашен кмет на общината.

Община Козлодуй - Маринела Николова, към момента работи в Бюрото по труда в Козлодуй.

Община Криводол - Петър Комитски, председател на ОбС в Криводол, общински председател на ГЕРБ в общината.

Община Мездра - Ивайло Тодоров, практикуващ стоматолог.

Община Мизия - Валя Берчева, земеделски производител.

Община Оряхово - Росен Добрев

Община Роман - Тихомир Вълчев.

Община Хайредин - Силвия Крумова, директор на детската градина в Хайредин

Цветанов каза още, че гласовете не трябва да се пилеят.

"ГЕРБ води разговори за местните избори с всички партии", заяви той след като представи кандидатите.