"Манчестър Юнайтед" представи официално три нови попълнения, сред които безспорно блести Бастиан Швайнщайгер, световен шампион с Германия, спечелил най-големите клубни отличия с "Байерн" (Мюнхен). "Червените дяволи" ще платят 14 милиона паунда за 30-годишния халф. Трансферът му бе затворен още преди дни, но днес Швайни мина успешно медицински преглед и позира с екипа на новия си клуб.

Бастиан се събира на "Олд Трафорд" с Луис ван Гаал, негов треньор в "Байерн" преди години. Това е основната причина Швайнщайгер да напусне Мюнхен - холандецът е направил много, за да го утвърди в големия футбол. Германският национал потвърди, че "Юнайтед" е единственият клуб, в който е пожелал да премине, след като е решил да скъса с баварците.

Снимка "Манчестър Юнайтед"

Любопитно е, че на позицията на Швайнщайгер - вътрешен полузащитник, "Юнайтед" взе още един играч, също представен днес - френският национал Морган Шнайдерлин от "Саутхемптън". Твърди се, че неговата трансферна цена е около 25 милиона паунда, което го прави най-скъпата покупка на "Юнайтед" това лято, заедно с тази на холандеца Мемфис Депай (крило).

Вчера пък бе потвърдено преминаването на "Олд Трафорд" на италианския ляв защитник Матео Дермиан, за когото манчестърци ще се бръкнат с 14,4 млн. Карето новаци замина с "червените дяволи" на предсезонно турне в САЩ.

Сега "Юнайтед" насочва вниманието си към привличането на поне един централен нападател след напускането на Радамел Фалкао и Робин ван Перси, отишли съответно в "Челси" и турския "Фенербахче". Ван Гаал търси също така централен защитник. А може и вратар, ако Давид де Хеа в крайна сметка бъде продаден на "Реал" (Мадрид).