"На протеста каним контрабандистите на цигари, наркотрафикантите и джебчиите, за да е пълна картинката."

Така започва разпространена днес позиция от Национална асоциация „Българско черноморие“. Регистрираната в Поморие организация перифразира названията на популярни природозащитни групи:

"В организациите „Да откраднем Корал” , „Да откраднем Карадере” и коалиция „Да не останат хора в България” от няколко дни в социалните мрежи призовават да се организира днес протест против главния прокурор Сотир Цацаров и да му се поиска оставката."

Националната асоциация „Българско черноморие“ е известна с това, че последователно атакува организаторите на протести в защита на природен парк „Странджа“, на къмпинг „Корал“ и на местността Карадере. Миналата година те подадоха сигнал до прокуратурата „за опасна организирана подривна дейност срещу демокрацията в страната, правовия ред и срещу установения от Конституцията обществен и държавен строй".

Повод за реакцията са позициите на коалицията от неправителствени организации „За да остане природа в България“, инициативата „Да спасим Корал“, както и на политическа партия „Зелените“ в подкрепа на протеста от 18:30 часа пред Съдебната палата с искане за оставка на главния прокурор Сотир Цацаров и в защита на предложената от министър Христо Иванов съдебна реформа.

В същото време агенция ПИК разпространи видео-версия на появилите се вчера анонимни плакати срещу съдебната реформа. Това потвърди вчерашния анонс от сайта, че „кампанията предстои да се разгърне“. Кампанията бе припозната от агенцията, която Делян Пеевски използва за свои изявления, с появата на банери със същото съдържание:

„#Психодесни

Где бяхте вчера вий, герои днешни?

Когато бащицата ви Костов разпродаде България.

Когато подари на безценица "Лукойл", "Кремиковци", БГА "Балкан"...

Когато трупаше тлъсти лихви от КТБ

Днес вие довършвате неговото дело. Довършвате страната ни. Унищожавате българския съд.

Няма да стане!

Няма да се продадем!

България не е филиал на "Америка за България"!

Във видео-версията обаче има и нов елемент – всички, които искат оставката на Сотир Цацаров, са обвинени още, че:

„Насилвате ни да мразим Русия – нашия брат!“

Тази сутрин главният прокурор Сотир Цацаров заяви пред бТВ, че няма да излезе да се срещне с протестиращите, защото днес е вторник - „хубав ден, работен, няма да подам оставка“.