Премиерът Бойко Борисов влезе в ролята на арбитър и реши да поохлади нажежените до крайност отношения между главния прокурор Сотир Цацаров и правосъдния министър Христо Иванов.

"Трябва да се спре с междуличностните конфликти, за да има съдебна реформа", каза пред журналисти министър-председателят.

Също така той призова "всеки да направи крачка назад" и допълни, че вече е говорил за това с министъра на правосъдието Христо Иванов и с Радан Кънев от Реформаторския блок.

"Седмици наред с министъра на правосъдието Христо Иванов, с екипите на ГЕРБ, на РБ разработихме съдебната стратегия. Разговаряхме с политическите партии и с голямо мнозинство в парламента тя беше приета", каза Борисов. - "Оттук нататък е важно да се отиде в парламента и да се говори една по една с всички парламентарно представени политически сили, за да се подкрепи промяна на Конституцията".

Борисов допълни, че бил помолил министъра да има и промени в наказателните, процесуалните, гражданските кодекси, които дават възможност за по-бързо, по-ефективно съдопроизводство.

Това било добре за да се подобри качеството на правораздаването у нас.

"Хора с по 30-40 висящи дела, които обират къщи и апартаменти, крадат, не им се сумират престъпленията и те стоят навън", заяви премиерът.