От днес започва ремонтът на една от основните пътни артерии в столицата - бул. "Цариградско шосе", а с това и задръстванията.

Става въпрос за отсечката от моста при бул. "Д-р Г. М. Димитров" до надлеза над бул. "Александър Малинов" при 4-и километър

До 15 май 2014 г. включително се забранява влизането на превозни средства по южното пътно платно на бул. „Цариградско шосе” при бул. "Д-р Г. М. Димитров". Движението на пътни превозни средства ще се извършва двупосочно в северното пътно платно на бул. "Цариградско шосе" в същия участък, съобщиха от Столична община (СО). 

От 16 май до 25-и включително ще бъде забранено влизането на автомобили по северното пътно платно на "Цариградско шосе" при бул. „Д-р Г. М. Димитров”. Движението ще се извършва двупосочно в ремонтираното южното пътно платно в същия участък. 

Рехабилитацията на бул. "Цариградско шосе" е част от капиталовата програма за ремонт на пътна инфраструктура на София, посочиха още от "Московска" 33.

По настояване на кмета на София Йорданка Фандъкова на обекта ще се работи с удължено работно време включително в почивните дни, допълниха оттам.

Паралелно с ремонта от СО стартира и традиционната кампания за пролетно почистване. Тя ще тече до 30 април.

До 15-и ще се почистват частни имоти, прилежащи територии към жилищни сгради, еднофамилни къщи, дворове, паркинги, държавни и общински учреждения.

От 16-и до края на кампанията ще се почистват паркове, градинки, детски площадки и пр.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

в София в участъка на мостовото съоръжение над бул. "Г.М.Димитров" до надлеза над бул. "Александър Малинов" – 4 километър.

Движението на превозни средства в ремонтирания участък ще се извършва двупосочно само в едното пътно платно на булеварда, съобщиха от Столичната община.

Първият етап е обновяване на мостовото съоръжение над бул. "Д-р Г. М. Димитров". От 1 април до 15 май 2014 г. се забранява влизането на превозни средства по южното пътно платно на бул. "Цариградско шосе" при бул. "Д-р Г. М. Димитров". Движението на пътни превозни средства ще се извършва двупосочно в северното пътно платно в същия участък.

Очевидци съобщиха, че пред първите часове от ремонта - около 9 ч. тази сутрин, движението към центъра е било нормално, но в обратна посока задръстването стигало до Орлов мост. 

От 16 май до 25 юни ще бъде забранено влизането на превозни средства по северното пътно платно на бул. "Цариградско шосе" при бул. "Д-р Г. М. Димитров". Движението на превозни средства ще се извършва двупосочно в ремонтираното южното пътно платно в същия участък.

По настояване на кмета на София Йорданка Фандъкова на обекта ще се работи с удължено работно време включително в почивните дни