Всеки, който е работил с Photoshop, Lightroom или InDesign, добре познава софтуерния интерфейс, с които се регулират различните параметри на обработваното изображение или текст. Но канадската компания Palette си е поставила за целда направи истински въртящи се бутони и плъзгачи, с които да се работи по-интуитивно, без човек да отделя очи от екрана?

Palettе разработва едноименен модулен контролер за управление на тези програми. Потребителите могат да избират между три вида отделни компоненти - натискащ се бутон, въртящ се регулатор и плъчгач. Те се свързват един към друг с помощта на магнит, а за център на системата служи електронно ядро с дисплей, което е на отделен модул. За улеснение, всеки бутон има светодиодна индикация, с която може да се задава цвят по избор, за да не се бъркат отделните функции.

Продуктът все още не може да се намери на пазара, но от Palette приемат поръчки, като обещават доставката да започне през ноември. Комплектът за начинаещи, който се състои от основен модул с цветен дисплей, два натискащи се бутона, една "врътка" и един плъзгач, струва $199. Бутоните се продават и поотделно, като цените са от $29 до $49.