8 неиздавани досега песни на Майкъл Джексън ще влязат в новия му албум Xscape, чиято официална премиера е на 13 май, съобщи Reuters, цитирайки звукозаписната компания Epic Records. Третият поред посмъртен албум излиза 5 години след смъртта на "Краля на попа".  

Композициите, които влизат в албума, са подбрани от музикалния продуцент и шеф на Epic Records Антонио Рейдъм, известен и като LA Reid. На него беше предоставен неограничен достъп до неиздадени материали на Майкъл Джексън, записвани по време на 40-годишното му творчество. Над плочата работиха също и такива продуценти като Тимбаланд и Родни Джеркинс. Заглавието на албума изва от неиздавана досега песе на Джексън, също наречена Xscape.

Това е 12-ият студиен албум на Майкъл Джексън. След смъртта му бяха издадени също и Michael (2010) и Immortal (2011). Очаква се в него да влезе и песента Slave To The Rhythm, запис от която се появи в интернет през февруари.

Майкъл почина от свръхдоза лекарства на 25 юни 2009 года на 51 години. Приживе неговият албум Thriller влезе в Книгата на рекордите "Гинес" като най-продавания за всички времена и народи.