Отчаян бездомен мъж подаде написаното си на ръка CV на непознат човек и помоли за помощ, за да си намери работа. Историята бързо стана популярна в социалните мрежи. 20-годишният Джордан Локет спрял минаващия покрая него Арон Дауйър и го помолил за помощ - подал му написана на лист хартия автобиография и поискал да я разпространи в социалните мрежи. 18-годишният Арон я постнал в своя туитър и реакцията била впечатляваща - над 2500 души са споделили това съобщение, появили се и първите предложения за работа към Джордан, разказва "Дейли Телеграф".

"Нуждая се от работа. Нуждая се от помощ. Напълно съм загубен.
Непрекъснато ми казват да отида в центрове за бездомници, но оттам не ми помагат", пише в писмото.

Според Джордан, когато го виждали млад и силен, смятали, че може да се справи сам и оставал на опашката на нуждаещите се. "Пиша автобиографията си по този начин, защото няма какво да включа в нея", добавя той. И споделя опита си като механик на мотори, но обяснява, че няма никакви документи за тези си умения.

Накрая завършва така: "Уча се много бързо и съм усърден работник. Мога ли да си позволя да не бъда. Имам ли някакъв шанс?"

По-късно Дуайър туитна, че Локет е бил открит и че вече е имал срещи с хора, които искат да му предложат работа.
18-годишният младеж разказва, че минавал покрай свой връстник, който изглеждал безпризорен и поискал да му даде 5 лири. Бездомникът обаче не взел парите, а настоял да му даде листа хартия с ръчно написаната си автобиография.