Снимка от плажа със слънчеви очила на македонския премиер Никола Груевски взриви социалните мрежи в бившата югорепублика, съобщи БГНЕС.

Министър-председателят е заснет, облегнал на шезлонг. Снимката е публикувана от списание "Фокус". На нея ясно се вижда, че очилата на Груевски са марка Maybach Eyewear. Логото е много добре видимо. Тези очила са от лимитирана серия и са едни от най-скъпите на пазара. Цената им е 60 000 долара.

Вълната от възмущение заля социалните мрежи. Плъзнаха коментари, че очилата са инкрустираните с диаманти.

Правителствената песслужба в Скопие публикува съобщение заради коментарите. Оттам уточняват, че "очилата на Никола Груевски могат да се купят във всеки един магазин за слънчеви очила и те са на средна цена".

От кабинета на Груевски премиера добавиха, че той заедно със семейството си от няколко дни е на почивка в Израел. Сп. "Фокус" отбелязва, че Груевски е сменил дестинацията, тъй като през последните години е почивал в Турция като гост на Реджеп Ердоган - дзългогодишен премиер, а днес вече президент.

Македония бе разтърсена от мощна мълна протести срещу Груевски, след като стана ясно, че по негово нареждане са подслушвани опозиционните лидери в страната. След натиск от Запада той се съгласи на предсрочни избори през април 2016 г.