В политиканство и несвършена работа обвини премиерът Бойко Борисов партньора си в коалицията Реформаторския блок. Медиите, които пишат, че ГЕРБ и ДПС отново са в съглашателство пък Борисов нарече "медийни бухалки".

Тази серия от обвинения бе стоварена по време на краткък брифинг в парламента след още по-кратката среща на премиера с лидера на БСП Михаил Миков. Двамата разговаряха едва 20 минути за това ще подкрепи ли Левицата на първо четене предложенията на управляващите за изменения в Конституцията. Както Клуб Z писа, БСП остана на позицията си - твърдо "не".

Борисов обаче не се ядоса на социалистите, а на реформаторите, двигател и автор на текстовете. По собствените му думи лидерът на БСП го питал по много конкретни въпроси, на които Борисов не знаел как да отговори. Причината - самите автори на измененията нямали решение.

"Бях подведен, че много работа се е свършила, но се оказа, че през тези месеци само сме се информирали какво искаме да правим и за за доброто ни намерение, а повече се е политиканствало без да се поставят сериозните аргументи на масата, за да може основните политически сили да ни подкрепят", хвърли камък в градината на Блока Борисов.

Той бе и видимо бесен от някои вестникарски заглавия от тази сутрин, отразяващи вчерашните преговори с ДПС. Борисов нарече "медии бухалки" медиите, написали, че има съглашателство между ГЕРБ и Движението за имитация на реформа.

Очаквайте подробности