Вторият човек в ГЕРБ и бивш силов вицепремиер Цветан Цветанов отхърли възможността заедно с местните избори наесен да има и предсрочен парламентарен вот.

В студиото на сутрешния блок на Нова телевизия той коментира вариантите пред управляващите след очертаващия се провал на конституционната реформа.

"Още при съставянето на правителството миналата година ние в ГЕРБ сме заявили, че сме готови за избори по всяко време, но тази тема не е на дневен ред. За парламентарно мнозинство са необходими повече от 120 гласа в парламента, а кабинетът се ползва с постоянната подкрепа на 140 депутати. За промяната на Конституцията ни трябват 160, с каквато подкрепа не разполагаме", каза Цветанов.

Според него за избори 2 в 1 наесен няма нито политическа ситуация, нито технологично време, тъй като през август парламентът ще излезе във ваканция.

В момента в парламента тече председателски съвет за изясняване на позициите по предлаганите варианти за реформата. Цветанов потвърди позицията на премиера Бойко Борисов, че щом Реформаторския блок не приема т.нар. "Вариант Б" за нови текстове в Конституцията, изработен от ДПС, то и ГЕРБ няма да подкрепи текстовете, които Радан Кънев определи като имитация и подмяна.

"Няма коалиция БОСТАН", каза още Цветанов.