МОМЧИЛ ИНДЖОВ 

"Никакви оставки, здраво напред!"

Така президентът Росен Плевнелиев коментира хода на предстоящата конституционна реформа у нас. Той говори след участието си в конференцията на българските поксланици в чужбина.

"Тези реформи ще имат дългосрочен и много позитивен ефект за нацията. Ако това, което видяхме вчера и се очаква днес да бъде формализирано в подписите на над 160 депутати, наистина се реализира в парламента, България ще подобри своята позиция на международната сцена. Ще можем много по-ефективно да отстояваме национално приоритети като Шенген. Ние изпращаме силен сигнал към народа, че когато е трудно и тежко, ние се мобилизираме и изпращаме много силен сигнал към институциите и в България, и отвън. Това е сигнал, че даваме възможност и на три власти да се реформират и да подобрят прозрачността си," каза президентът.

Той коментира и конкретно партиите, участвали в преговорите от последните дни:

"Приветствам, поздравлявам всички партии, които са част от това широко политическо съгласие," допълни държавният глава на полуруски език.

Българският глагол е „поздравявам“, а на руски е „поздравлять“. Плевнелиев обеща идната седмица да отиде в парламента за дебата за референдума, и че ще стисне там ръката на всички политически лидери