Първият епизод от испанското дерби в четвъртфиналите в Шампионската лига завърши без победител. "Барселона" и "Атлетико" Мадрид не се победиха на "Ноу Камп" - 1:1, като това е четвърто поредно реми между двата отбора през сезона. Така всичко ще се реши на "Висенте Калдерон" в испанската столица след седмица, като "дюшекчиите" са лек фаворит. Те продължават да вървят без загуба в ШЛ този сезон (7 победи и 2 равенства), докато "Барса" е 6-2-1.

Сблъсъкът се окичи с необичайно много нарушения - общо 40, от които 24 за гостите. Те поведоха в 56-ата минута чрез Диего, но каталунците бързо отвърнаха на удара, като точен бе критикуваният напоследък Неймар (71). Бразилецът вече има четири гола в ШЛ.

Любопитното е, че - както и в другия мач (между "Манчестър Юнайтед" и "Байерн") - соченият за аутсайдер отбор първи повежда в резултата, а фаворитът е принуден да изравнява, като накрая срещата завършва наравно 1:1. В конкретния случай обаче аутсайдерът "Атлетико" може да се счита за фаворит след головия хикс на чужда земя.

Изненадващо треньорът на "Барса" Херардо "Тата" Мартино бе доволен от резултата и горд от своите играчи.

"Много съм доволен от отбора. Горд съм от начина, по който играхме. Имаме много голям шанс за успех", лаконичен бе аржентинският специалист.

Неговият колега и сънародник Диего Симеоне пък отбеляза, че мачът е бил сблъсък на два много различни отбора.

"Винаги е интересно да се надиграваш с "Барселона". След излизането на Диего Коста загубихме скорост, но Диего изигра прекрасен мач, вкара и страхотен гол. Мачът бе много красив, с два различни отбора, които не изневериха на стила си. Горд съм с моя отбор, очаквам много интересен реванш", коментира след мача наставникът на мадридчани.

Двата клуба спорят за титлата в Примера дивизион, като "Атлетико" води с точка на "Барса". В последния кръг предстои дерби на "Ноу Камп", но преди това е реваншът в ШЛ на "Висенте Калдерон" в Мадрид след седмица.