Прокуратурата в Сърбия започна разследване заради брутална манипулация, която жителите на страната видяха вчера на живо по телевизията, предаде БГНЕС.

При прякото излъчване на 59-ия тираж на националното тото в играта "7/39" на екрана след тегленето на четвъртата топка беше изписан и номерът на петата, която секунди по-късно бе изтеглена от машината.

Така на екрана след първите три изтеглени числа - 4, 33 и 12, се изписа първо 21. А чак след него бе изписано числото 27 - това на четвъртата топка.  Няколко секунди след това машината изтегли и изписаното предварително число 21.

Водещата изпадна в конфузна ситуация. Тя се обърна настрани, след което каза: "Извинявайте, чакам разрешение да продължим". След няколко секунди красавицата заяви: "А, може, нека да изтеглим и шестия номер". Веднага след изтеглянето на последната топка тя с облекчение съобщи, че няма познал 7-числената комбинация.

Тук съвсем ясно се вижда фалшификацията.

Случаят доведе до официално разследване. Прокуратурата в Белград поиска цялата документация, която да разкрие евентуалните виновници за случилото се в тиража. От държавната лотария съобщиха, че става въпрос за техническа грешка, която по никакъв начин не поставя под въпрос почтеността на теглените номера. Според местните медии много сърби се съмняват в честното теглене на печелившите числа.