"Колегите от Реформаторския блок да се научат, че публично е хубаво да говорят, че са много големи демократи, но работата им в парламента е да си седят на столовете. Когато си планират пътуванията (имайки предвид вероятно пътуването на съпредседателя на РБ Радан Кънев в САЩ - б.р.), да знаят, че последните седмици се решават най-важните въпроси и трябва да са в залата. Омръзна ми всеки ден да ги натискам да стоят в залата, виждате какво се получава вечер. Изведнъж ГЕРБ е виновна за всичко", каза днес пред журналисти премиерът Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС.

Подкрепяхме президента с всички сили за референдума, за съжаление партньорите - не, продължи той. "Договорки не сме правили с никой. Готов съм и трите въпроса веднага да ги подкрепя с две ръце, защото са и добри, а и чисто партийно говоря изцяло устройват ГЕРБ", каза още Борисов. 

 Според него за ГЕРБ било идеално да се приеме мажоритарният вот. "Ние сме мажоритарна пария. За мен са гласували само мажоритарно", направи разбор премиерът.

В подкрепа са гласували 55 души от ГЕРБ. "Другите по 5, по 6, по 10, по 3, по 2 и изведнъж претенции все едно са 240. ГЕРБ си е свършил цялата работа и си е изпълнил ангажимента", твърди той.

 "Електронното гласуване е изключително важно. Съжалявам, че другите партии не подкрепиха предложението на президента. Нямам укор към депутатите от ГЕРБ, защото над 55 човека бяха там, другите с по една десета, една втора от депутатите, които са били на ГЕРБ в зала. Оказва се, че партията, която най-много е подкрепила референдума, в същото време е най-виновна. Защо?", попита министър-председателят.

"Просто вече нашите депутати започнаха да се дразнят на партньорите за това, че публично само чуваме претенции в същото време в залата ги няма, на комисии - също. Ще си седнат малко на столовете и ще работят. Много е лесно да се правиш на голям демократ", каза още Борисов.