"Никога не сме били зависими от КТБ, Делян Пеевски или Цветан Василев. Истината е тъжна, но важи за всички вестници. Единствената причина, поради която спира вестник „Преса” е това, че приходите са много по-малко отколкото разходите. Тиражите падат, рекламите падат ".

Това заяви пред Нова тв бившата зам. главна редакторка на в. "Преса", който днес излезе за последен път, Валерия Велева. Според нея във вестника „винаги сме били на чисто счетоводство”.

"Спазвали сме всички закони на трудовото законодателство", добави Велева.

И обясни, че телевизиите и други медии са облагодетелствени от държавата с това, че могат да получават обществени поръчки. Това обаче било невъзможно за вестниците у нас, а всяка поръчка трябва да минава през рекламни агенции, което затруднявало процеса.

Велева заяви, че цялата преса у нас е поставена на командно дишане и съдбата на "Преса" ще бъде последвана и от други. Тя обаче бе категорична, че екипът на вестника продължава напред

"Готвим голям мащабен проект. Няма да спрем да работим", обясни Велева.

По информация на колеги от „Преса” вероятно се готви възстановяване на работата на сайта на вестника, който ще се прави от десетина души, начело с Велева.

В последния брой на на първа страница се е изказал главният редактор Тошо Тошев:

"...Това е последната "Преса". Това са последните редове. Защото не е време за вестници - това се оказва, другари и господа. За корективи и хубави вестници. доколкото все още ги има, повярвайте, всички са на изкуствено дишане уста в уста с "блатните сомове" на българските величия. Или пък въртят търговийка срещу милост и благослов. Острови сред Жълт океан, превърнал се в хранително блато и за Жълтата политика. За всичко това трансплантация няма открита. Няма открита! Душата на България е на химиотерапия, другари и господа".