"Предполагам, че може би преумората у някои колеги, наши коалиционни партньори, доведе до повече емоция, която смятам, че е неоснователна. Или може би редовното пиене на кафета с Лютви Местан в последните десет дни."

Така лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира подробния анализ на Радан Кънев в блога му, в който реформаторът отбелязва, че е възможно предоговаряне на управляващата коалиция.

Цветанов се съгласи с него, и заяви, че това е обсъждано на вчерашния съвет на ПГ на ГЕРБ:

олегите бяха на мнение, че действително трябва да бъдат предоговорени условията, по които е формирано това правителство. Защото излиза, че РБ е водещият в управлението, а съотношението на парламентарните групи е 83 на 23."

Той припомни, че ГЕРБ са направили коалиция с реформаторите "въпреки неудобството", за да има стабилно управление. И отново намекна за съюз между реформаторите и ДПС, като отбеляза че въпреки острия език на Кънев срещу ДПС при оформянето на правителството, през последните десет дни РБ са по-близки с ДПС, отколкото с коалиционните си партньори.

Обвинението е особено странно като се имат предвид честите гласувания на ГЕРБ и ДПС заедно срещу по-малките им партньори.

Цветанов коментира и днешното обсъждане на антикорупционния закон по предложение на вицепремиерката Меглена Кунева.

"Политически парламентарната група на ГЕРБ стои зад този проект, но има детайли, които са доста притеснителни. Точно в тази посока се надяваме между първо и второ четене всички тези притеснения да бъдат изчистени", каза той.