От понеделник БДЖ пуска в продажба билети за всички бързи влакове по време на Великденските празници, съобщиха от компанията. 

Обичайният срок за предварителната продажба на билети е 5 дни, но жп превозвача има практиката да го удължава, в случаите когато предстоят по-дълги празнични периоди. По този начин клиентите ни могат да планират предварително своите пътувания и да направят резервации за седящи места, уточняват от компанията. По правило влаковете по Коледа и Великден са претъпкани и да се купят билети два или три дни преди датата на пътуване си е приключение. 

Предварителната продажба на билети, която железопътният превозвач стартира, ще се извършва във всички гари и железопътни бюра в страната през периода от 7-и до 21-и април. 

За празничните дни по Великден БДЖ ще осигури и допълнителни вагони за влаковете, които пътуват по основните направления в страната. 

Националният жп превозвач напомня, че за определени влакове билети се продават и онлайн. Системата позволява и възможност за визуален избор на спални и седящи места. Разплащането се осъществява по електронен път с най-масово разпространените кредитни и дебитни карти. Особено удобна за клиентите е възможността да се закупуват билети от таблети и смартфони. По този начин не е задължително билетът да се разпечатва на принтер, тъй като той се валидира от кондуктора във влака директно от мобилното устройство.

Билети могат да бъдат закупени онлайн за дванадесет влака, които минават през  55 гари. Това са бързите влакове със задължителна резервация по направленията: София – Пловдив – Бургас; София – Карлово – Бургас; София – Горна Оряховица – Варна и бързите влакове със спални вагони по направленията: София – Горна Оряховица – Варна и София – Пловдив – Бургас.