Създателят на фейсбук и шеф на социалната мрежа Марк Зукърбърг и съпругата му Присила Чан, очакват бебе. Това съобщи Зукърбърг преди малко в своя фейсбук профил.

"Присила и аз имаме страхотна новина: очакваме бебе момиче", пише Зукърбърг и подробно описва перипетиите, през които двойката е минала в опитите си да има дете, както и съветва бъдещите родители да не се притеняват да споделят своите проблеми. Ето и текста му с незначителни съкращения.

"Като начало да споделим опита си. Ние се опитваме да си направим бебе от две години, като през това време имахме три аборта.

Чувстваш се толкова обнадежден, когато научиш, че ще имаш дете. Започваш да си представяш какво ще стане и да си мечтаеш неговото бъдеще. Започваш да правиш планове, и изведнъж то изчезва. Това е много самотно преживяване. Повечето хора не говорят за абортите, защото се притесняват, че техните проблеми ще ги отдалечат от другите, или ще се отразят на тях - все едно си дефектен или си направил нещо, с което си ги предизвикал. Затова и се бориш сам.

В днешния отворен и свързан свят, обсъждането на тези неща не ни дистанцира, а ни свързва. То създава разбиране и толерантност и ни дава надежда.

Когато започнахме да говорим с нашите приятели, осъзнахме колко често се случва това, че повечето хора са имали подобни проблеми, но някрая всичките имат здрави деца.

Надяваме се, че споделянето на нашите впечатления ще даде на повече хора същата надежда, която ние получихме и ще помогне на повече хора да споделят своите истории.

 

Добрата новина е, че нашата бременност вече е в такава степен, че рискът от загуба на бебто е много малък и ние сме обнадежени.

Сила и нашето дете са здрави, аз съм много доволен да се срещам с нея и кучето ни Бийст няма идея какво става. По време на прегледа с ултразвук тя ми показва с палец знака "лайк", така че вече съм убеден, че тя ще ме наследи.

Очакваме да я посрещнев в нашия свят и ще споделим още новини скоро, когато тя е готова да излезе и да посрещне всеки!"