Димитър Бербатов лети в понеделник за Бирмингам за финални преговори и евентуален подпис с "Астън Вила". В тима на бившия европейски шампион до неотдавна игра неговият близък приятел Стилиян Петров, но битката с левкемията го принуди да прекрати кариерата си. Петров дори се води на работа във "Вила", но в момента повече се занимава с фондацията си.

Новината съобщава британският в. "Експерс". За възможност Бербо да премине на "Вила парк" се говори от около седмица.

34-годишният Бербатов е без отбор от края на юни, когато изтече договорът му с "Монако". Оттогава името му се свързваше с италиански отбори, с турския "Анталияспор", "Олимпиакос" (Пирея) и новака в Премиършип "Борнемут".

"Експрес" разкрива, че последните няколко дни са преминали в интензивни разговори между мениджъра на "Вила" Тим Шърууд и Митко. Първенството на Висшата лига почва идния уикенд, но трансферният период продължава до края на този месец.

В неделя Бербатов ще бъде в Монтана за кръщенето на малкия син на Стилиян Петров. На Острова смятат, че Стан има немалка заслуга клубът от Бирмингам да потърси ветерана.

"Той ще пътува за Бирмингам в понеделник, твърди анонимен източник, за когото "Експрес" подчертава, че е близък до Берба. - Бербатов проведе няколко телефонни разговора, но шефовете на "Вила" го убедиха, че трябва да се видят очи в очи. Ако се стигне до споразумение е възможно Бербатов да мине медицински прегледи във вторник и да бъде представен ден по-късно."

На Острова премина го-голямата част от кариерата на Бербо. Там таранът смени екипите на "Тотнъм", "Манчестър Юнайтед" и "Фулъм".