Китай продължава да изумява света с недостатъчния контрол върху храните. След като през юни полицията задържа над 100 хил. тона контрабандно месо на възраст над 40 години, а през 2008 г. 300 000 души пострадаха от отровено с меламин мляко, се оказва, че местните производители имат още оригинални и опасни рецепти.

Китайски дестилерии слагали виагра в хиляди бутилки спиртни напитки и продавали напитката била полезна за здравето, съобщи Би Би Си. Над 5300 шишета от гарнирания с препарата против еректилна дисфункция били задържани от здравните власти в южния град Луичоу. Заедно с тях били отнети и пакети с химичното вещество силденафил, което е и основната съставка на синьото хапче.

Полицията в момента извършва разследване в две дестилерии. Според местната администрация лекарството срещу импотентност се слагало в три вида от местната напитка байжиу - зърнен дестилат с алкохолно съдържание между 40 и 60 градуса.

В цял свят виагра се продава само срещу лекарско предписание, като дневната доза не бива да се превишава. Не е ясно колко от активната ѝ съставка съдържала гарнираната с нея ракия.