Фактите са прости, проверяваме 54 печатни издания. В близките седмици вероятно ще проверяваме и онлайн издания.

Така говорителят на НАП Росен Бъчваров коментира в сутрепния блок на Нова тв скандала, който избухна с новината, че данъчните правят ревизия на в. "Сега", малко след като изданието бе нападнато от премиера Бойко Борисов като "медия бухалка", без обаче Борисов да споменава името му.

"Проверяваме от гледна точка на простичкия интерес на държавата - спазват ли законите. Без емоции. Това, от което се интересува НАП, е има ли данъчни измами, укрити приходи, обороти", каза още Бъчваров, но пък от отговора му стана ясно, че интересът на държавата не включва това дали издания са взимали кредити чрез фирми, свързани с фалиралата КТБ.

Водещият се опита да навлезе в конкретика кои вестници ще бъдат проверявани и започна да изброява: "Новинар", "Монитор", "Стандарт", "Капитал"... А Бъчваров прекъсна:

"Още миналата година започнахме..."

- Да, за "Капитал" имаше проверка, припомни Виктор Николаев.

"Емоциите са замъглили представянето на всичко, проверяваме всички медии. Проверяваме всеки един стопански субект. Проверяваме юридическите лица и ако има данни за нарушения - и физическите", допълни говорителят на НАП.

От отговорите му не стана много ясно дали проверките за всички 54 издания са започнали по едно и също време.