82 годишната Божия Бикова от петричкото село Самуилово е осъдена да плати 1000 лв. глоба за това, че преди 4 години в нивата й бяха открити корени канабис, а заедно с разноските по делото сумата набъбва на 1800 лв., съобщи Нова тв. В същото време пенсията на възрастната жена е 120 лв. месечно.

През 2013 г. тя беше осъдена на 2 години затвор за отглеждане на канабис, а ликът ѝ беше сложен в колаж редом до този на Братя Галеви. Тогава хората в социалните мрежи питаха тя е ли най-големият престъпник в България. А възрастната жена продължава да твърди, че не е садила растението.

От години баба Божия ходи по съдебни дела и е чула вече няколко присъди, сред които и затвор. Преди дни идва окончателната – няма да лежи зад решетките, а ще плаща глоба.

В този район историята на баба Божия е една от многото подобни. Според разследващите тук отглеждането на марихуана е масова практика, съобщава Нова тв. Практика било и вината за това да поемат най-възрастните в семейството, тъй те винаги отървали затвора заради старост. И в случая с баба Божия има съмнения, че прикрива сина си. Тя обаче отрича.