"Манчестър Сити" постигна много ценна победа у дома срещу "Саутхямптън" в мач от поредния кръг във Висшата лига. "Гражданите" разбиха "светците" с 4:1 на "Етихад", като по този начин се доближиха само на точка от лидера "Ливърпул", който има 71, а и са с мач по-малко от "мърсисайдци".

За домакините точни бяха Яя Туре, Самир Насри, Един Джеко и Стеван Йоветич, а Рики Ламбърт вкара за гостите, които са хитът на сезона. Южняците запасиха осмото си място в класирането и имат 48 точки.

Градският съперник на "Сити" - "Манчестър Юнайтед", също записа категоричен успех днес. "Червените дяволи" си върнаха на "Нюкасъл" за загубата на "Олд Трафорд" по-рано през сезона с 0:1, като биха в Североизточна Англия с 4:0, което е и най-голямата победа на отбора през сезона във Висшата лига.

"Юнайтед" се представя повече от добре навън в лигата и е най-силният гост в Премиършип с десет победи, три равенства и четири загуби. Головете за миналогодишните шампиони отбелязаха Хуан Мата (2), Хавиер Ернандес-Чичарито и Аднан Янузай. Момчетата на мениджъра Дейвид Мойс са шести с 57 точки, докато "Нюкасъл" остава девети с 46.

"Кардиф" почти сигурно ще се прости с елитния си статут след тежка загуба у дома от друг замесен в битката за оцеляване отбор - "Кристъл Палас". "Орлите" постигнаха категоричен успех с 3:0 като гости на уелсците, които са водени от легендата на "Ман Юнайтед" Оле Гунар Солскяер. "Палас" вече е 14-ти с 34 точки, а "Кардиф" е предпоследен със само 26 при пет оставащи кръга до края на шампионата.

В друг мач от кръга "Фулъм" запази крехите си надежди за оцеляване след победа като гост над "Астън Вила" с 2:1. Лондончани вече са 18-и с 27 точки, но на цели пет от първия отбор над чертата - "Норич". Бирмингамци пък са на 13-ото място с 34 пункта.

Още резултатати "Хъл" - "Суонзи" 1:0, "Норич" - "Уест Бромич Албиън" 0:1.