Ако сте фенове на Apple и Владимир Владимирович, досега сигурно ви е било трудно да съвместите двете неща. Бижутерите от Caviar, известни с луксозните си римейкове на iPhone, са създали скъпа, но впечатляваща серия часовници Apple Watch, вдъхновени от Русия.

Флагманът е позлатен и изографисан с подписа на Путин, гравюра на модерната московска панорама и фин руски герб на коронката на часовника. Предлага се с миланска верижка и кожена каишка, съответно за 197 000 и 192 000 рубли (3073 и 3000 долара).

Ако обаче не предпочитате живите исторически фигури, има още два смарт часовника в същия стил.

Посветеният на Петър Велики също е позлатен, а гравираното върху него е копие на това върху руския трон, изложен в Ермитажа в Петербург. Той струва 2844 долара за кожения вариант и 2922 долара за миланската верижка.

Почитателите на Русия обаче искрено ще се зарадват на третия умен часовник, посветен на Ленин. Той е по-практичен - сив, с покритие от по-евтиния, но също благороден метал родий. Според Caviar, цветът е символ на сила, издържливост и мощ. Освен гравюра на Кремъл, на него има и голям надпис СССР, а на коронката - класическите сърп и чук. Цените му са същите като този на Петър Велики.

Макар часовниците да не са евтини, са доста по-достъпни от златния оригинал на Apple - Gold edition, който струва 10 000 долара.