„Това с 16-ата република сега мисля, че е доста по-актуално. А и сега, като се разпадне Европейският съюз...“ Така отговори Тодор Славков на предложението на Антон Хекимян да направи сравнение между миналото и настоящето. Славков и сестра му Жени Живкова говориха в „Тази неделя“ по bTV за привилегиите в детството, за това приличат ли си Бойко Борисов и Тодор Живков, кой ни е „външният враг“  и много други.

„Нормално беше нещата в държавата да се объркат заради плана „Ран – Ът“. Тоя, единият, пак бил тука преди няклко дни (Икономистът Ричард Ран беше у нас през седмицата, б.р.). Не знам тоя човек за какво се връща в България изобщо след нещата, които е причинил? Да го линчуваме ли?“, запита се Славков. Според него било сигурно, че Ран, който е автор на плана за преминаване от планово към пазарно стопанство, е затрил цялата ни икономика съзнателно. „А сега го посрещаме като месия. Не можах да повярвам, че има изобщо смелост!“, каза Славков.

„Кризата, в която се намира светът – глобалната, ще доведе сигурно до някакъв нов строй, който ще е много по-близък до социализма или комунизма. Нищо общо няма да има, разбира се, но капитализмът наистина се вижда, че това му е финалът. Ако сме живи, ще бъдем свидетели на катаклизми в световен план“, пророкува Малък Тошко.

Жени Живкова коментира за привилегиите им в детството, че те са били съвсем нормални за един държавен глава и семейството му.  „Това, което сме имали тогава, то е било на държавата реално“, каза дизайнерката.  

Двамата внуци на бившия Първи заформиха запомнящ се диалог с водещия по темата за общуването между Тодор Живков и Бойко Борисов:

Ж.Ж.: Познавам го (Бойко Борисов, б.р.) от 93-94-а година, откогато започнва да охранява дядо ми. Бойко Борисов в крайна сметка успя да постигне една голяма популярност и да се развие като политик. Въпреки че доста кусури има... В крайна сметка човекът се постара за себе си да постигне нещо.
Водещ: Като охрана на Тодор Живков, Живков даваше ли му съвети?
Ж.Ж. : Това само той може да каже какви съвети му е давал и дали му е давал... А и за какво да му дава съвети – той тогава едва ли е предполагал, че ще става министър-председател....
Т. С: ... И да му е давал, явно не ги е запомнил.
Водещ: А приличат ли си по нещо?
Т.С.: Аз не намирам прилика, най-малкото визуална.