Мощни антиправителствени митинги заляха няколко източноукраински града. Демонстрантите скандират: "Искаме федерализация на Украйна", "Сталин" и по правило се събират на площад "Ленин".

Яица и други предмети, дори граната, са полетели по сградата на администрацията в Донецк, съобщава агенция УНИАН. Над 2000 души настояват за отцепване на областта от централното управление. Всички носят знамената на Русия, на прорусийски организации и дори забранени флагове на някогашната "Донецка република".

Завързал се е бой между агресивни демонстранти и милицията, охраняваща сградата на местната администрация. Група от протестиращите е успяла да влезе вътре в постройката, а друга е проникнала в двора.

Ще се обърнем за помощ към Русия и Китай, крещели демонстрантите, които са сепаратистки настроени.

По същото време в Харков се бият привърженици на Евромайдана и на Антиевромайдана. По такъв признак се разделя населението в този град. Милицията се опитала да обкръжи евромайданци, за да ги предпази от разярената тълпа. Обаче антинастроените ги бомбардирали с камъни, дървета и всякакви подръчни материали. Най-накрая спецчасти от "Грифон" успели да изведат привържениците на Евромайдана на безопасно място.

 В битките са пострадали двама души. Единият е бил от охраната на местната администрация и е бил изнесен на носилка и качен в линейка. А случайно минаваща жена е с разбита глава от хвърлен предмет. Засилен е полицейския щит около генералните консулства на Русия и на Полша в града.