Върви слух, че единият от разговорите на помощник държавния секретар на САЩ - Виктория Нюланд, у нас е записан тайно. Това подхвърли Кеворк Кеворкян в студиото на "Всяка неделя", след като няколко пъти настойчиво опита да изкопчи нещо за визитата на топ дипломатката от председателя на Народното събрание Михаил Миков.

На 31 март Нюланд, която е помощник държавен секретар по въпросите на Европа и Азия, разбуни духовете с мълниеносно посещение в страната ни. Тя проведе срещи с Пламен Орешарски и Росен Плевнелиев, за които не се разбра почти нищо.

- Какво би могло да се говори на една такава среща? - попита Кеворкян.

- Да се видят позициите - отговори Миков. - На едната и на другата страна...

- Дали Орешарски мисли като Плевнелиев?

- Не...  Доколко едно развитие на обстановката може да изиска и определени действия на солидарност, и то не във военната сфера толкова, колкото в икономическата.

- Между другото, в София пълзи един слух, че разговорът ѝ е бил записан - издаде накрая причината за любопитството си Мистър "Всяка неделя".

Парламентарният шеф отговори, че за пръв път чува такова нещо... Кеворкян окачестви, че от записа може да излезе "голям майтап". "Може и да е стенографиран", зачуди се Миков. "Не, не - записан. Нерегламентирано, както беше случаят с американския посланик в Киев (През февруари т.г. Нюланд забърка грандиозен международен скандал, след като в YouTube изтече запис как казва:  "Майната му на ЕС (Fuck the EU)” на посланика на САЩ в Украйна Джефри Паят, б.р.)

- Звучи ми странно. Меко, казано странно - зачуди се Михаил Миков.

- На мен ми звучи страховито - съвсем целенасочено намекна Кеворкян.