Лидерите на ГЕРБ посетиха столицата на Германия Берлин, за да присъстват на конгреса на управляващия Християндемократически съюз. Е, не само това. Посетиха и победния боксов мач на Кубрат Пулев срещу хърватина Ивица Перкович.  

Е, не само това. Посетиха и зоопарка в Берлин, който се намира в западната част на града и дава името на спирката на метрото - Zoo station. Да, точно като песента на U2. 

Какво прави Бойко Борисов в зоопарка ли? Снима се с лъвовете и качва снимките във фейсбук, където е написал:

"Направихме снимки на зоопарка в Берлин за проекта на новата зоологическа градина в Бургас".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Борисов е в компанията на заместниците му в партията - кметовете на София и Бургас Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, бившият зам.-председател на парламента Менда Стоянова, бившият транспортен министър Ивайло Московски и евродепутата Андрей Ковачев.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментаторите във фейсбук призовават Бойко Борисов да не се ограничава до зоопарка:

"Предлагам да посетите океанариума в Лисабон, който е най-големият в Европа и вторият по големина в света след този в Токио, за да се вземат идеи за подобно съоръжение в Бургас", предлага един от последователите.

"Браво, че ги заведе на мача на Кобрата! И срещу Кличко закарай голяма група! Може да вземеш и Станишев - той нали е украинец, да си го удряш от време навреме, уж случайно...Той ще си вика за своите, т. е. срещу Кубрат!", добавя друг потребител във фейсбук.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фенка на бившия премиер му прави комплимент, че на снимките в зоопарка изглежда много внушително:

"Като голям и добър мечок! Приятно прекарване в Берлин!"

Друга почитателка обаче я задминава и коментира снимката, на която Борисов е на фона на излегналите се на слънце лъвове.

"Ето, че има животни, как да няма... Зад лъва Борисов има още два".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Други питат защо само за Бургас мислят в Берлин, а не и за Варна например.

А в Бургас наистина няма зоопарк, въпреки че кметът обеща още преди 4 години общината да построи. Засега е известно мястото, за което общината е отделила 120 декара терени на западния бряг на езерото „Вая” в непосредствена близост до кв. „Горно Езерово” и на около 1, 5 км от квартал „Меден Рудник”.