СДС заявява своята категорична подкрепа за заместник-председателя на партията и кмет на Карлово д-р Емил Кабаиванов. Това се казва в официална позиция на партията.

"Изразяваме своето безпокойство от очевидно зачестилите през последните няколко месеца атаки срещу д-р Кабаиванов. За нас вече няма съмнение и е изключително притеснително, че в навечерието на предстоящите местни избори, срещу кмета на Община Карлово се води открита кампания, но не с политически средства", заявиха от "Раковски" 134.

Според сините случващото се с Кабаиванов за пореден път доказва, че реформата на съдебната система не търпи отлагане и е крайно належаща.

"Ние не се намесваме в работата на разследващите органи и прокуратурата, но сме притеснени от активирането им в месеците преди изборите и от методите, с които действат спрямо кандидат за кмет на Реформаторския блок. Презумпцията за невиновност, при която всеки е невинен до доказване на противното, би трябвало да е основен принцип в правовата държава, каквато е и България", се казва още в позицията.

Вчера от прокуратурата съобщиха, че срещу Кабаиванов има обвинение за умишлена безстопанственост. Кметът коментира, че атаката срещу него е политическа и е заради предстоящите местни избори.